• Home
  • Prima
  • Papa Francisc: „Nu există pandemie şi nici criză care să poată stinge lumina Crăciunului”

Papa Francisc: „Nu există pandemie şi nici criză care să poată stinge lumina Crăciunului”

Papa Francisc a transmis duminică un mesaj de speranţă şi de răbdare, înainte de Crăciun, în condiţiile în care întreaga lume se confruntă cu pandemia de coronavirus.
Papa Francisc a rostit rugăciunea Angelus în faţa credincioşilor care s-au adunat în Piaţa Sf. Petru. Suveranul Pontif a remarcat că în piaţă a fost instalat un brad de Crăciun, iar scena Naşterii Domnului se află în pregătire.

”Aceste simboluri ale Crăciunului sunt instalate totodată şi în multe cămine, spre încântarea copiilor, dar şi a adulţilor. Sunt simboluri sau semne de speranţă, cu precădere în aceste vremuri dificile”, a spus Papa Francisc, potrivit Agerpres, citată de rtv.net.

Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioşi să nu se oprească la ”simbolurile” Crăciunului, ci să le accepte ”semnificaţia”, care este ”Isus, iubirea lui Dumnezeu” şi ”bunătatea infinită” pe care a revărsat-o asupra lumii.

”Nu există pandemie şi nici criză care poate stinge această lumină. Să o lăsăm să ne intre în inimi şi să luăm legătura cu cei care au cea mai mare nevoie”, a mai precizat Suveranul Pontif.

Parteneri