• Home
  • Știri
  • Papa Francisc va înființa o comisie pentru a-i onora pe martirii creștini din zilele noastre: Martirii sunt mai numeroşi în vremurile noastre decât în primul secol

Papa Francisc va înființa o comisie pentru a-i onora pe martirii creștini din zilele noastre: Martirii sunt mai numeroşi în vremurile noastre decât în primul secol

papa 2 1

Vaticanul va analiza crimele comise în zilele noastre asupra creştinilor şi va încerca să îi enumere pe „toţi ceri care şi-au vărsat sângele” în numele lui Hristos de la începutul acestui secol, a anunţat miercuri papa Francisc, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare publicată de Sfântul Scaun, papa Francisc a precizat că a atribuit această sarcină „Comisiei pentru Noii Martiri – Martori ai Credinţei”, un nou grup de lucru din cadrul departamentului de sanctificare de la Vatican.

Decizia suveranului pontif, asociată cu apropiatul An Jubiliar al Credinţei din 2025, urmează unei iniţiative similare adoptate de fostul papă Ioan Paul al II-lea cu ocazia Marelui An Jubiliar 2000 şi se bazează pe îngrijorările recente legate de persecuţia creştinilor în lume.

„Martirii sunt mai numeroşi în vremurile noastre decât în primul secol: ei sunt episcopi, preoţi, bărbaţi şi femei care au primit hirotonirea, laici şi familii care, în diverse ţări ale lumii, cu darul vieţii lor, au oferit dovada supremă de caritate”, a declarat papa Francisc.

Într-un gest de apropiere faţă de celelalte biserici creştine, suveranul pontif a spus că noua comisie va încerca să documenteze crimele comise asupra „tuturor confesiunilor creştine”, nu doar asupra catolicilor.

Papa Francisc şi-a reînnoit afirmaţia că „un ecumenism al sângelui” îi uneşte pe creştinii persecutaţi din toate confesiunile şi a spus că aceştia vor fi comemoraţi printr-o slujbă ecumenică în timpul Anului Jubiliar 2025 – la fel cum s-a întâmplat şi în 2000.

Parteneri