• Home
  • Știri
  • Parlamentarii au votat pentru revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, arestat preventiv

Parlamentarii au votat pentru revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, arestat preventiv

parlamentari 1

Parlamentarii au votat pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la conducerea Curţii de Conturi, cu 308 voturi în favoarea revocării şi o singură abţinere. Niculae Bădălău este în arest preventiv acum, fiind acuzat de dare de mită și trafic de influență. Potrivit procurorilor DNA, fostul lider social democrat ar fi oferit 170.000 de euro unui primar din Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Revocarea a fost cerută atât de USR, cât și de PSD.

Comisiile de Buget-Finanțe au votat în unanimitate cererile USR și PSD de revocare a lui Nicolae Bădălău din funcția deținută la Curtea de Conturi.

Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, a contestat măsura preventivă, iar instanţa supremă va da un verdict definitiv.

Sursa – stiri.tvr.ro

Parteneri