• Home
  • Știri
  • Parlamentul a adoptat proiectul care declară 2024 „Anul Avram Iancu”

Parlamentul a adoptat proiectul care declară 2024 „Anul Avram Iancu”

parlament unu 1

Camera Deputaților, cu rol decizional în acest caz, a adoptat proiectul de lege pentru instituirea anului 2024 ca „Anul Avram Iancu”, cu 226 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” și 43 de abțineri.

Proiectul a fost inițiat de parlamentari de la PNL și PSD și a fost adoptat de Senat pe 20 februarie, iar marți, 20 iunie, a trecut și de Camera Deputaților, astfel că va merge la Președintele României pentru promulgare, notează b1tv.ro.

„Printre principalele funcții ale unui stat se numără crearea coeziunii între membrii națiunii și a loialității acestora față de țară. Alături de simbolurile naționale (drapelul, ziua națională, imnul, stema și sigiliul statului), inițiativele prin care se celebrează sau comemorează personalități sau evenimente relevante pentru patrimoniul istoric și cultural comun al românilor, mai ales dacă acestea sunt emanația instituției care exercită suveranitatea poporului în numele său, reprezintă acte vitale pe care statul român este obligat să le întreprindă pentru a consolida fundamentul care îi permite să își exercite funcțiile”, susține deputatul Florin Roman, în expunerea de motive.

Parteneri