• Home
  • Știri
  • Zboruri de antrenament în regim de viteză supersonică, în zona de centru și sud-est a României

Zboruri de antrenament în regim de viteză supersonică, în zona de centru și sud-est a României

avion eurofighter 1

Cu privire la zborurile efectuate de aeronave militare în seara zilei de 19 iunie, Statul Major al Forțelor Aeriene precizează că aeronave Eurofighter 2000 Typhoon din dotarea Forțelor Aeriene Italiene, care sunt dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de Poliție Aeriană întărită, sub comandă NATO, au executat, în jurul orei 21, zboruri de antrenament în regim de viteză supersonică, în zona de centru și sud-est a României.

Antrenamentele au fost executate cu respectarea strictă a reglementărilor naționale și internaționale în vigoare pentru zborul supersonic, fiind desfășurate în spațiu aerian special rezervat – deasupra nivelului de zbor 330 (33 000 FT / 10 000 m), sub control radar.

Executarea zborurilor în regim de viteză supersonică reprezintă o etapă esențială în pregătirea piloților militari. Misiunile de acest tip sunt executate în acord cu prevederile manualelor de instruire în zbor specifice aeronavelor supersonice, respectarea plafonului de zbor de minimum 10 000 m asigurând desfășurarea zborurilor în condiții de siguranță atât pentru echipaje, cât și pentru comunitățile locale și pentru mediul înconjurător.

Parteneri