AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Partidul Frații Italiei a câștigat alegerile anticipate. Georgia Meloni ar putea deveni primul premier italian de extremă dreapta de la Mussolini

Foto - bbc.com

Giorgia Meloni, al cărei partid, Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI), s-a clasat pe primul loc la alegerile legislative desfăşurate ieri în Italia, a revendicat conducerea următorului guvern. “Fraţii Italiei” a obţinut între 22% şi 26% din voturi, iar partenerii săi de coaliţie, Liga lui Matteo Salvini şi partidul conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, au câştigat între 8,5% şi 12,5%, respectiv între 6 şi 8% din voturi.

“Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d’Italia”, a spus Meloni într-un scurt discurs la Roma.

“Vom guverna pentru toţi” italienii, a promis Meloni, încercând să liniştească în faţa preocupărilor exprimate în ţara sa şi în străinătate, comentează AFP, preluată de Agerpres, potrivit stiri.tvr.ro.

După Suedia, extrema dreaptă face un nou progres spectaculos în Europa, unde pentru prima dată din 1945 un partid post-fascist se află la porţile puterii.

Rămânând în opoziţie la toate guvernele succesive de la alegerile legislative din 2018, Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FdI) s-au impus ca principală alternativă, trecând de la 4,3% la un sfert din voturi, potrivit primelor estimări, devenind primul partid din peninsulă.

“Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fraţii Italiei”, a reacţionat Giorgia Meloni, afirmându-şi astfel ambiţia de a deveni prim-ministru.

“Vom guverna pentru toţi” italienii, a promis ea. “O vom face cu scopul de a uni oamenii”, a adăugat ea într-un discurs de uniune şi liniştire, recunoscând că ultima campanie electorală a fost “violentă şi agresivă”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!