• Home
  • Prima
  • Paște însângerat! Numărul morților se apropie de 300 în urma atacului anticreștin din Sri Lanka

Paște însângerat! Numărul morților se apropie de 300 în urma atacului anticreștin din Sri Lanka

masacru in sri lanka 1

Numărul creștinilor uciși în Sri Lanka, în unul din cele mai sângeroase  atacuri teroriste cu motiv religios din istorie, apropie cifra de 300. Oficialitățile au comunicat peste 290 de morți și 500 de răniți, față de 200 de morți și 400 răniți, cifrele inițiale ale tragicului bilanț.

Cele șase explozii simultane inițiale au indicat o acțiune pusă la cale minuțios, implicând extremiști de religie islamică, dintre care unii suspecți au fost reținuți. Trei dintre explozii au fost prin autodetonare. Din cele 22 de milioane de locuitori ai Sri Lankăi, 7,6 la sută sunt creştini, dar atacurile şi violenţele la adresa acestora s-au înmulţit în ultimii ani, notează presa internațională. Minoritatea creștină este mereu ținta dușmăniei, iar ura este cultivată de imami.

Masacrul a avut loc în prima zi de Paști, în care în lume peste un miliard de credincioși catolici serbau Învierea. Exploziile au izbucnit în momentul de vârf al slujbei oficiate de preoți.

Sunt informații că noi atacuri sunt puse la cale, așa cum în Sri Lanka au fost informații că se vor petrece atacuri împotriva creștinilor, dar oficialitățile nu au luat măsuri, ceea ce a dus la declanșarea unei anchete. Între victime se află și turiști din străinătate.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri