• Home
  • Știri
  • Patriarhul Daniel intervine în scandalul ÎPS Teodosie – Vasile Bănescu: „Trebuie oprit, produce tulburare”

Patriarhul Daniel intervine în scandalul ÎPS Teodosie – Vasile Bănescu: „Trebuie oprit, produce tulburare”

daniel 2

Pentru prima dată de când celebrarea Paștelui la aceeași dată a devenit mărul discordiei între mai marii Bisericii Ortdoxe Române, Patriarhul Daniel se implică direct. I-a trimis o scrisoare Patriarhului de Constanța.

„Trebuie oprită polemica în relația cu Domnul Bănescu, deoarece produce tulburare. Problema distincției dintre poziția oficială a Bisericii și opiniile individuale ale ierarhilor, clericilor și mirenilor va fi discutată la următoarea ședință a Sfântului Sinod”, este mesajul trimis, potrivit digi24.ro.

Ideea celebrării Paștelui odată cu credincioșii catolici a generat patimi în loc de dezbateri.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (10.04.2023): „Au catolicii Sfântă Lumină? N-au. Au alţii? N-au. Toţi se adună la lumina ortodocşilor şi strigă adevărata lumină a ortodocşilor. Nu vreau să judec, că nu-i treaba mea, doar îi compătimesc”.
Cea mai aprinsă polemică s-a iscat între Arhiepiscopul Tomisului și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Dialogul de la distanță dintre cei doi a continuat și în Săptămâna Luminată și a culminat cu un atac fără precedent lansat de Arhiepiscopul Teodosie.

Parteneri