Patriarhul Daniel: Maica Domnului este icoana vie a Bisericii. Ea este rugătoare pentru noi în toată viața noastră 

Maica Domnului este icoana vie a Bisericii care trece pe oameni de la viața pământească trecătoare la viața cerească netrecătoare, a afirmat marți Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în Omilia din ziua Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

El a explicat că sărbătoarea ne arată taina vieții noastre pe pământ ca pregătire pentru trecerea la viața veșnică.

„Această mutare a ei la Ceruri după ce a trecut prin moarte este o mare taină, deoarece în această mutare care a avut loc la puțin timp după moartea ei, se arată cât de mult Hristos Domnul o prețuiește pe Maica Sa. Această mutare a ei nu este numită Înviere, pentru că ea nu s-a arătat pe pământ cu trupul înviat ca să fie văzută de oameni cum S-a arătat Hristos. Nu se numește nici Înălțare, pentru că nu s-a înălțat la Ceruri cu propriile puteri, ci se numește mutare”, a precizat Întâistătătorul BOR, în Paraclisul Sf. M. Mc. Gheorghe din Reședința Patriarhală, potrivit basilica.ro, notează Agerpres.

Distribuie prietenilor

Patriarhul a arătat că rugăciunea îndreptată către Maica Domnului ajută pe fiecare credincios în parte, deoarece este cea mai apropiată ființă umană de Sfânta Treime.

„Ea este rugătoare pentru noi în toată viața noastră și mijlocește pentru oameni mai ales când ei se află în situații grele. Maica Domnului este chemată în toate rugăciunile Bisericii. Nu există rugăciuni ale Bisericii Ortodoxe fără chemarea în ajutor a Maicii Domnului. Maica Domnului este cinstită în cultul ortodox imediat după Sfânta Treime. Este cea mai apropiată ființă umană de Sfânta Treime pentru că Unul din Sfânta Treime, Hristos Domnul, S-a zămislit și S-a născut din ea”, a adăugat Patriarhul Daniel.