Patriarhul Daniel: Sfântul Apostol Andrei, ocrotitor al poporului român și al Catedralei Mântuirii Neamului

Sfântul Apostol Andrei este ocrotitor al poporului român și al Catedralei Mântuirii Neamului, care va fi sfințită pe 30 noiembrie 2018, a spus joi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în predica rostită la Sfânta Liturghie din ziua de sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna.

„Semn al cinstirii neamului nostru față de Sfântul Apostol Andrei este și faptul că noua catedrală patriarhală — Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Națională va avea ca hram principal Înălțarea Domnului — Ziua Eroilor și apoi al doilea hram Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Ne rugăm lui Dumnezeu să ne ajute ca, la anul viitor, în aceași dată de 30 noiembrie, să putem sfinți Catedrala Mântuirii Neamului”, a spus patriarhul, potrivit Agerpres.

El a menționat că mai întâi va fi sfințit altarul, „pentru că pictura va fi realizată în anii următori”.

Distribuie prietenilor

„Dar sfințim altarul. Târnosirea Catedralei este programată pentru data de 30 noiembrie 2018, în Anul Centenar, când serbăm 100 de ani de la Marea Unire din 1918. De aceea, pe clopotele deja turnate în Austria și aduse la București, pe fiecare clopot, se scrie că acestea sunt binecuvântare pentru Centenar. Și cel mai mare clopot, de 25 de tone, este dedicat eroilor neamului românesc din toate timpurile și din toate locurile. Sfântul Apostol Andrei deci este ocrotitor al României, al poporului Român și al viitoarei Catedrale Naționale sau Catedrala Mântuirii Neamului”, a explicat Întâistătătorul BOR.