Patriarhul Daniel, vizită la Moscova

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel a început o vizită de trei zile la Moscova, la invitația Patriarhului Moscovei și a Întregii Rusii, Kirill.
Preafericitul Patriarh Daniel se află la Moscova cu ocazia aniversării celor 100 de ani de la restabilirea patriarhatului Bisericii Ruse.
Au fost invitați toți întâistătătorii Bisericilor ortodoxe autocefale. Patriarhul României a participat la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc. A ținut și un discurs în fața plenului unde a punctat prioritățile ortodoxiei în lumea de astăzi, caracterizată de secularizare și pluralism religios, scrie stiri.tvr.ro
Patriarhia română subliniază că vizita Preafericitului Parinte Daniel în Rusia nu este una bilaterală și trebuie percepută în contextul participării alături de alți patriarhi, mitropoliți și ierarhi de rang înalt la manifestările religioase organizate la Moscova.
Duminică, delegația Bisericii Ortodoxe Române va fi primită de Patriarhul Moscovei și al Întergii Rusii, Kirill. Luni însă, toți conducătorii bisericilor ortodoxe autocefale vor paritcipa la o liturghie solemnă la catedrala Isus Mântuitorul.