• Home
  • Prima
  • Patriarhul Daniel: Sperăm ca în anul 2025 să ne ajute Bunul Dumnezeu să sfinţim noua pictură a Catedralei Naţionale

Patriarhul Daniel: Sperăm ca în anul 2025 să ne ajute Bunul Dumnezeu să sfinţim noua pictură a Catedralei Naţionale

patriarh 1

„Sperăm ca în anul 2025 să ne ajute Bunul Dumnezeu şi sfinţii Lui să sfinţim noua pictură a Catedralei Naţionale, când se împlinesc 140 de ani de autocefalie a Bisericii Ortodoxe Române (1885) şi 100 de ani de la înfiinţarea Patriarhiei Române (1925)”, a spus PF Daniel după Sfânta Liturghie oficiată în Duminica Ortodoxiei, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române, citată de Agerpres.

Patriarhul României a făcut un apel la susţinerea lucrărilor de pictură în mozaic de la Catedrala Naţională.

„Vă îndemnăm pe toţi să contribuiţi la pictarea icoanelor în mozaic la Catedrala Naţională, mai ales astăzi când prăznuim sărbătoarea sfintelor icoane care arată adevărul şi frumuseţea Ortodoxiei”, a afirmat Patriarhul.

Catedrala Naţională, cu hramurile „Înălţarea Domnului” şi „Sfântul Apostol Andrei”, a fost sfinţită pe 25 noiembrie 2018, în Anul Centenar, în prezenţa a zeci de mii de pelerini din ţară şi diaspora. Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, împreună cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, şi Mitropolitul Hrisostom de Patra, înconjuraţi de un sobor de arhierei români şi străini.

Parteneri