• Home
  • Știri
  • Patriarhul Kirill, către soldații ruși: Sunteți urmașii lui Petru cel Mare, comportați-vă ca atare

Patriarhul Kirill, către soldații ruși: Sunteți urmașii lui Petru cel Mare, comportați-vă ca atare

kirill

Patriarhul Kirill al Rusiei a transmis un nou mesaj militarilor ruși, spunându-le că sunt urmașii lui Petru cel Mare și că poporul rus a fost vaccinat împotriva „oricăror aventuri militare”.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, prezent la o paradă din Moscova a cadeților ruși, le-a transmis acestora că sunt „moștenitorii eroicelor generații anterioare” și că „gloria Rusiei este formată în mare măsură tocmai de eroismul armatei noastre”.

„Astăzi am văzut reprezentanți ai armatei ruse din vremurile lui Petru cel Mare defilând în uniforme de pe vremuri. Apoi, în multe privințe, el a pus bazele recunoașterii la nivel european a puterii Imperiului Rus. Și pentru ca să fie așa, Petru a trebuit să urmeze o cale foarte grea. A construit un nou oraș pe malul Mării Baltice. Și-a întărit armata după modelul european. El a dovedit că această nouă armată rusă este învingătoare”, a declarat Kirill, potrivit hotnews.ro.

Patriarhul Rusiei a subliniat că Petru cel Mare „a arătat lumii întregi și, în primul rând, bineînțeles, Europei, noua față a unui stat rus puternic. Și întrucât unul dintre factorii acestei forțe au fost forțele armate, astăzi mă adresez vouă, cadeți. Sunteți moștenitorii acelor generații anterioare. Mulți dintre voi veți deveni ofițeri ai armatei ruse”.

„Amintiți-vă că măreția statului nostru și respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi fața forțelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill, care la scurt timp după descoperirea atrocităților comise de armata rusă la Bucha, a declarat că soldații ruși „cu siguranță” nu ar putea face rău nimănui.

„Suntem o putere iubitoare de pace și, în primul rând, pentru că am luat asupra noastră cele mai groaznice lovituri ale celui de-al Doilea Război Mondial, care a devenit pentru noi Marele Război Patriotic, am fost inoculați împotriva tuturor aventurilor militare, împotriva oricărei abilități de a fi agresivi”, a mai susținut el marți.

„Așadar, fiind iubitoare de pace și legând viitorul nostru cu pacea, dreptatea, cu dezvoltarea dinamică a economiei și toate celelalte aspecte ale vieții poporului nostru, aducem în același timp un omagiu forțelor noastre armate și ne exprimăm respectul față de acei tineri care doresc să se devotează nobilei cauze sfinte a apărării patriei”, a concluzionat patriarhul Kirill.

Parteneri