AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Paul Georgescu, desemnat în anul 2021 “Man of the Year”, se pregătește să traverseze înot strâmtoarea Tsugaru – Japonia, ultima cursă a proiectului Oceans Seven, cel mai dificil din lume

Paul Georgescu se pregăteşte să traverseze înot strâmtoarea Tsugaru, Japonia, ultima cursă din proiectul Oceans Seven, unul dintre cele mai dificile proiecte din lume în înotul în ape deschise, şi va organiza la mijlocul lunii septembrie cel mai lung concurs de înot în Marea Neagră, derulat în apele teritoriale româneşti.

Paul Georgescu, desemnat în anul 2021 “Man of the Year” de World Open Water Swimming Association (WOWSA), este singurul înotător român care a finalizat şase din şapte etape ale proiectului Oceans Seven şi se antrenează acum în Turcia, unde înoată opt, nouă kilometri pe zi.

“Este foarte important pentru ţara noastră ca un român să fie pe lista selectă a celor mai valoroşi înotători din lume. Până acum, doar 30 de înotători au reuşit această performanţă”, a declarat pentru AGERPRES Paul Georgescu.

Traversarea strâmtorii Tsugaru din Japonia va avea loc în perioada 27-31 iulie.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!