AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Paul Stănescu: Congresul PSD, cel mai probabil în august. „Nu aş accepta un candidat independent la prezidențiale”

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat vineri că cel mai probabil congresul partidului va avea loc la sfârşitul lunii august şi va avea două componente – alegerea conducerii partidului şi stabilirea candidatului la Preşedinţia României.

‘Lucrurile stau aşa: probabil că în weekendul ăsta sau la începutul săptămânii viitoare vom stabili un Consiliu Politic Naţional şi vom hotărî o dată a congresului. La congres are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente, o componentă de alegerea conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României. Astea vor fi două subiecte. (…) Sunt două lucruri concrete, CPN în care se va hotărî un congres, probabil la sfârşitul lunii august, şi acolo se va decide tot”, a spus Paul Stănescu la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că la congres poate să candideze oricine – atât la conducerea partidului şi să fie candidat la alegerile prezidenţiale, dacă are susţinere în partid.

“Ce îmi doresc eu de la PSD – candidatul pentru Preşedinţia României să fie un membru PSD. Dar nu ceea ce îmi doresc eu va spune şi congresul. Eu, ca simplu membru de partid, dacă vreţi, nu aş accepta un candidat independent”, a afirmat Stănescu.

Stănescu a explicat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este cel care va decide dacă va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!