Pe ce platforma de socializare merita cel mai mult sa te promovezi ca agentie de marketing online

pexels tracy le blanc 607812 scaled 1

In calitate de antreprenor, specialist in marketing sau CEO al unei agentii de marketing online, intelegi rolul esential pe care il joaca platformele de socializare in peisajul modern al afacerilor si nu numai. Fiecare platforma evolueaza constant si adauga noi instrumente pentru a facilita implicarea comunitatii si a starni interesul publicului pentru business-ul tau.

In momentul actual, prezenta pe aceste canale este vitala pentru orice tip de activitate pentru a avea succes. Insa, care este platforma de socializare in care merita cel mai mult sa investesti timp si resurse pentru a te promova ca agentie de marketing online? Iata mai jos topul canalelor de socializare unde-ti poti promova serviciile si produsele:

Unde iti promovezi agentia de marketing online

In anul 2021 este nevoie de mai mult decat de a fi prezent pe retelele sociale pentru a-ti promova in mod eficient agentia de marketing online. Nu orice platforma de socializare este potrivita pentru fiecare afacere, deci ar trebui sa investesti timp si abilitatile necesare in platformele in care esti cel mai aproape de publicul tau.

Fiecare retea de social media are o misiune, un scop si un public unic. De exemplu, Instagram are o intensitate vizuala, in timp ce Twitter iti permite sa introduci o anumita personalitate in postarile tale si sa interactionezi cu urmaritorii. Insa promovarea pe aceste retele presupune anumite costuri si nu orice platforma merita sa investesti bani si timp in ea.

Youtube

Chiar daca timp de doi ani a ocupat pozitia a doua (2018 si 2019) in topul celor mai eficiente platforme de socializare, in anul 2020 si chiar si in 2021 Youtube ocupa primul loc pentru promovarea online a business-urilor, dar si a agentiilor de marketing online. De ce merita sa te conectezi cu publicul tau pe acest canal de socializare? Pentru ca pe Youtube poti obtine rezultate mai spectaculoase decat pe orice alt canal, presupunand un volum similar de investitii. 

Majoritatea agentiilor de marketing online din Romania au inceput sa implementeze in strategia lor continutul video pentru a atrage clientii deja existenti, pentru a crea o relatie de lunga durata cu acestia, dar si pentru a colecta potentiali clienti.

Facebook

Facebook este printre cele mai populare retele de socializare, cu o audienta variata, cu peste 2,7 miliarde de utilizatori lunari activi incepand cu 2020. Aceasta poate fi folosita pentru promovarea unei agentii de marketing online prin crearea unui cont de afaceri, unde vei avea acces la instrumente puternice de publicitate si analize aprofundate.

Poti utiliza Facebook pentru a evidentia informatii precum date de contact, orele de functionare sau produsele si serviciile pe care le oferi. Facebook, in prezent, ofera o combinatie unica si aproape imbatabila de pret, audienta mare si targetare eficienta. Poti sa te promovezi in orice zona geografica vrei sau poti sa iti definesti o audienta foarte targetata si nisata. Depinde cine vrei sa auda de agentia ta de marketing online si care e targetul tau.

Instagram

In ultimii ani, Instagram a crescut mult si multe agentii l-au adaugat in strategia lor de marketing. Publicul pe care a crescut, insa nu e chiar cel mai comercial. Dar, pentru specialistii de marketing si agentiile de marketing online, Instagram este locul unde pot impartasi sfaturi si recomandari din acest domeniu, lucru care va starni curiozitatea si interesul pentru cei care au nevoie de astfel de servicii pentru business-urile lor.

LinkedIn

Daca ai o agentie de marketing online care se adreseaza clientilor din zona B2B, LinkedIn este locul perfect unde te poti promova. Chiar daca costul promovarii este foarte ridicat, este probabil ca acesta sa-ti aduca rezultate satisfacatoare si clientii pe care-i targetezi. Aceasta platforma mai contribuie totodata si la gasirea unor angajati profesionisti sau la cresterea notorietatii afacerii tale.

Alege platforma de social media potrivita pentru agentia ta de marketing online

Cu siguranta exista si alte platforme de socializare unde iti poti promova agentia de marketing online, insa este important sa fii prezent pe cea potrivita pentru serviciile pe care le oferi. Acest lucru te va ajuta sa te adresezi unui public interesat de ceea ce faci si care are nevoie de specialisti in acest domeniu. Promoveaza-ti agentia de marketing online pe reteaua de socializare potrivita si publicul va sti de tine!

Parteneri