• Home
  • Prima
  • Pe englezi a început să-i doară ieșirea din UE: ”Am fost mințiți votând Brexit”

Pe englezi a început să-i doară ieșirea din UE: ”Am fost mințiți votând Brexit”

Mărturisirea unui votant Brexit: Credeți că aș fi votat să ieșim dacă știam că mă va costa 80.000 de lire pe an? Am fost mințiți, spune el.
Brexit a lovit în plin în domeniu pescuitului și în micii antreprenori
La aproape o jumătate de an de la oficializarea ieșirii din Uniunea Europeană a Regatului Unit, regretele se adună pentru unii dintre votanții Brexitului, mai ales pentru cei afectați direct de efectele sale – un pescar votant pentru ieșirea UK la referendumul din 2016 a mărturisit într-un interviu că regretă alegerea făcută și spune că „viața a devenit foarte dificilă” de când Marea Britanie a părăsit Uniunea.

Ian Perkes, exportator de pește din Brixham, Cornwall, din zona de sud-vest a Angliei, spune într-un interviu oferit unei televiziuni daneze, citat de The Independent, că a fost mințit cu privire la implicațiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană și că afacerile sale au fost lovite din plin.

„Credeți că aș fi votat pentru Brexit dacă aș fi știut că urma să mă coste 80.000 de lire pe an? Bineînțeles că nu. Doar un nebun ar fi votat pentru asta, știind ce urma să se întâmple”, a spus Perkes care consideră acum că a fost mințit.

„Am fost mințiți. Ni s-a spus că vom avea comerț liber. Viața a devenit foarte dificilă de când am ieșit din UE și nu văd posibilitatea unui final fericit în momentul acesta. Am greșit și recunosc că am greșit și nu sunt un caz izolat”, a mai spus el.

Anterior, Perkes declarase penru Daily Express că vânzările sale s-au prăbușit de la 375.000 de lire în ianuarie 2020 la 74.000 de lire în luna ianuarie a acestui an.

Mai mult pe DIGI24.ro

Parteneri