AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Pelerinaj în București. Sute de credincioși și preoți vor mărșălui în ajunul sărbătorii de Florii

Foto – basilica.ro
În ajunul Floriilor, Bucureștiul va găzdui tradiționalul pelerinaj organizat de Arhiepiscopie, eveniment care va reuni sute de credincioși și preoți. Startul va fi dat sâmbătă, la ora 15:30, de la Mănăstirea Radu Vodă.

Potrivit b1tv.ro, participanții vor urma un itinerar precis, plecând de la Mănăstirea Radu Vodă și continuând pe Bulevardul Mărășești către Bulevardul Dimitrie Cantemir. Procesiunea va trece prin Piața Unirii, se va opri la Biserica Sf. Anton și la Crucea Brâncovenească, finalizându-se la Catedrala Patriarhală în jurul orei 18:00.

Circulația va fi restricționată progresiv, pe măsură ce credincioșii se deplasează pe aceste artere principale. Din cauza restricțiilor de trafic și prezenței numeroase a pelerinilor pe carosabil, Brigada Rutieră recomandă șoferilor să circule cu prudență și să reducă viteza în zonele afectate de procesiune.

Programul Detaliat al Pelerinajului

14:30 – Slujba Vecerniei la Mănăstirea Radu Vodă;
16:00 – Sfințirea ramurilor de salcie la Mănăstirea Radu Vodă, urmată de distribuirea acestora credincioșilor;
16:15 – Plecare în procesiune spre Catedrala Patriarhală;
16:45 – Oprire la Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche;
17:15 – Sosire la Crucea brâncovenească de la baza Colinei Bucuriei;
17:45 – Sosirea la Catedrala Patriarhală, unde participanții vor fi întâmpinați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Aici, va avea loc sfințirea icoanei sărbătorii și o sesiune de rugăciune și învățătură spirituală.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!