Pensionarii mor patriotic

 

Guvernul se împrumută de niște miliarde de lei la bănci, firește străine. O face lunar, cu o disciplină nemțească a gestului. Datoriile țării cresc amețitor, fără explicații politice la televizor. Cei mai guralivi politicieni ai puterii cuvântează despre statul paralel, care bagă la pușcărie oameni curați ca lacrima, acuzați de corupție în mod nemeritat.

Cei mai guralivi politicieni ai opoziției cuvântează despre ”ciuma roșie”, uitând și unii și alții să scoată un diftong despre îndatorarea populației supraviețuitoare, rămasă băștinașă, paznicii mioritici de far. Să fie un secret militar îndatorarea? Banii au o destinație inavuabilă?  De ce?

Distribuie prietenilor

Domnule Dragnea, pe când o cuvântare la televizor despre datoriile externe, mai mari de zeci de ori decât cele ale Odiosului? Ați pus de un Canal, de un sistem de irigații, să știm dacă merită?

Un analist scrie că banii sunt pentru lefegiii statului, singurii răsfățați  și pentru  plata pensiilor care au crescut amețitor. Oare? Azi am aflat că n-au crescut, ba chiar  au scăzut. În plus, pensionarii, din spirit patriotic, mor pe rupte. Nefiind norocoși cu un Oituz, cu un Mărășești, să moară eroic pe front, mor de singurătate, de tristețe, cu unica bucurie de a fi de ajutor bugetului. Cinste pensionarilor care se jertfesc pentru patrie, eliberând bugetul de povara amărâtei lor pensii!

Lucian Avramescu