Pentru rețetele asiatice cu pui folosește carne de la un brand autohton cu tradiție

Atunci când cumpărăm un pui cu niște proprietăți gustative asemănătoare acelora ale puilor de țară, de la un brand cu notorietate în România precum este LaProvincia, ce poate să fie mai nimerit de pregătit din el decât o rețetă asiatică care, datorită ușurinței în gătire, se poate face extrem de rapid?

Preparat după o rețetă chinezească faimoasă cu carne de pui gustoasă

Fanii preparatelor chinezești cu siguranță vor pune în topul preferințelor un pui Shanghai, ce se poate consuma în combinație cu diverse sosuri mai mult sau mai puțin exotice.

Distribuie prietenilor

Categoric, rețeta de pui Shanghai este una dintre cele mai cunoscute la noi în ultimii ani, ca și toate țările ce iubesc mâncarea chinezească de tip fast food, mulți fani deja gătind așa ceva chiar în propriile bucătării.

Ar trebui totuși ca să învățăm de la chinezi faptul că o masă obișnuită trebuie să se compună din cel puțin trei feluri de mâncare, iar legumele nu ar trebui ca să lipsească, dacă vrem să ne menținem sănătatea cât mai lung timp. Indiferent că e vorba de salate cu frunze și/sau rădăcinoase, ele trebuie ca să fie nelipsite.

Variantele la rețeta de pui Shanghai sunt extrem de numeroase, dintre ele putându-se enumera ca fiind cele mai cunoscute: pui Shanghai cu pesmet, pui Shanghai simplu, pui Shanghai cu susan, pui Shanghai la cuptor,  pui Shanghai cu muștar, pui Shanghai cu usturoi etc.

O mare parte din rețetele chinezești pe care le mâncăm cu plăcere și noi, în România, mai ales după 1989, nu sunt cu adevărat chinezești, ci mai degrabă niște epigoni „made in USA” a ceea ce mănâncă cei de peste Ocean, imigranții asiatici adaptând produsele culinare tradiționale la ingredientele și gusturile yankeilor.

Așa cum se întâmplă și când vorbim de pui Teriyaki, chiar și în cazul rețetelor de pui Shanghai important este tot sosul: cu cât e mai gros, mai bogat în nuanțe care să gâdile plăcut papilele gustative, cu atât este mai bun.

Interesant e faptul că, deși gurmanzii pot să depisteze fiecare ton din explozia de arome prezente în compoziție, atunci când savurează un sos pentru pui Shanghai, acest element de bază al rețetei se prepară în stil original doar din sos de soia și zahăr. Evident, necunoscătorii ar putea să obiecteze și să spună că având în compoziție și zahăr este vorba de un sos dulce. Totuși, acest lucru nu e deloc adevărat, deoarece zahărul se pune doar pentru a bloca aciditatea sosului de soia în forma sa natur. Măiestria bucătarului este secretul realizării unui sos pentru un pui Shanghai care să te facă să te lingi pe degete. Dar, cu puțin antrenament, este imposibil ca acest sos delicios să nu se prepare așa cum trebuie chiar și în bucătăria de acasă, nu doar în acelea ale unor restaurante cu specific asiatic.

Un pui Shanghai delicios se prepară cu ingrediente premium

În orice caz, întotdeauna e de preferat ca să se cumpere ingredientele și să se realizeze sosul cu soia și zahăr acasă, nu să se cumpere un sos de-a gata din supermarket, deoarece acesta din urmă va fi doldora de chimicale periculoase, multe greu și de pronunțat, darămite de ingurgitat.

Chiar ar fi păcat ca să strici un o carne de pui LaProvincia atât de bună, provenind de la o pasăre crescut tradițional, cu cereale fără îngrășăminte și căreia nu i se pune în mâncare diverse antibiotice, turnând deasupra bucățelelor de carne un sos de slabă calitate. Pentru ca o rețetă de acest fel să reușească, iar puiul Shanghai să fie excepțional, absolut fiecare ingredient culinar trebuie să fie de cea mai bună calitate.

Din fericire, dacă vei cumpăra cu atenție tot ceea ce ai nevoie, vei face un preparat atât de bun, încât cei ce îl vor gusta îți vor acorda punctaj maxim la îndemânare și îți vor recomanda călduros că a venit timpul ca să îți deschizi și tu un blog culinar, pentru că te pricepi cu adevărat la mâncăruri exotice!