Permisia lui Dragnea, acordată cu încălcarea legii

Liviu Dragnea  a ieşit din spatele gratiilor pentru 24 de ore. Experţii din sistem susţin că această permisie a fost acordată cu încălcarea legii, în condiţiile în care deţinuţii care sunt cercetaţi în alte dosare nu pot beneficia de permisii.

„Deţinuţii au dreptul să primească recompense, problema e când deţinuţii VIP le primesc şi mai repede şi mai des. Mai e şi o problemă de legalitate. Legea prevede că deţinuţii care au şi alte cauze penale în curs nu pot primi învoire sau permisie.

Prima întrebare ar fi dacă s-a verificat acest aspect, pentru că ştim că deţinutul în cauză are şi alte cauze penale. Cinci luni e un termen destul de scurt pentru o astfel de „recompensă”, a declarat pentru Digi24 Sorin Dumitraşcu, liderul sindicaliştilor din penitenciare.

Distribuie prietenilor

Articolul 213, din regulamentul de aplicare a Legii executării pedepselor spune clar că permisiile nu se acordă persoanelor cercetate în alte dosare. „Permisiunea de ieşire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deţinuţii se află în una dintre următoarele situaţii: b) sunt cercetaţi sau urmăriţi penal în alte cauze; c) au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influenţa conduita şi comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieşire din penitenciar”.

Citeste mai mult: adev.ro/q0ams9