Viorica Dăncilă: Cei care vorbesc engleză „țin mai puțin la această țară”

Potrivit CV-ului postat pe site-ul guvernului, Viorica Dăncilă ar cunoaște limba engleză ”bine”, iar franceza ”foarte bine”. Cu practica stă mai rău, așa cum s-a putut constata în rarele ei intervenții în engleză, sau în Parlamentul European unde s-a folosit mereu de translator.

De altfel, chiar la conferința de presă ținută la Consiliul Județean Timișoara, rugată de corespondentul Europa Liberă să rezume ceea ce a spus și în limba engleză, de față fiind și jurnaliști străini, Viorica Dăncilă a avut ieșirea la adresa vorbitorilor de engleză.

Viorica Dăncilă: Cei care vorbesc engleză „țin mai puțin la această țară”

Distribuie prietenilor

”Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză și îi apreciez pe toți care vorbesc engleză, franceză, germană, orice limbă străină. Dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc și spun foarte ușor la Bruxelles ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul, nu ceea ce, de fapt, ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un pro-european convins, am fost europarlamentar 9 ani de zile, liderul delegației europarlamentarilor, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină… eu cred că este relevant. Dar mai relevant pentru români este ceea ce faci pentru ei și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, dar mai ales în afara granițelor țării”, a susținut Viorica Dăncilă.

”Legat de limba engleză, suntem în România, haideţi să fim mândri că suntem români. Să nu ducem în derizoriu anumite realizări ale guvernului”, a plusat Dăncilă.

Întrebată de corespondentul Europa Liberă ce va face după ce nu va mai fi premier, la ce loc de muncă se întoarce, Viorica Dăncilă a răspuns atacându-l pe președintele Klaus Iohannis, spunând că ea nu s-a gândit la interesul personal ci la cel al românilor. Oricum, este convinsă că nu va avea probleme cu un loc de muncă pentru că a dovedit la guvern că este o profesionistă și a făcut performanță.

”Nu am avut timp să mă gândesc la locul de muncă, eu am muncit 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7, nu am avut vacanţă, nu am avut timp liber. Când am avut un moment mai liber am mers în teritoriu să văd realizările guvernului PSD”.

Sursa Româniaeuropaliberă.org