Peste 10.000 de polițiști, în stradă, de Florii și Paștele catolic

În acest weekend, peste 10.000 de polițiști vor fi prezenți în stradă și vor acționa cu aproape 3.500 de autospeciale, astfel încât oamenii care participă la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Floriilor și de Paștele Catolic să se afle în siguranță, informează Poliția Română.

Peste 3.750 de patrule de ordine publică vor acționa în special în proximitatea lăcașurilor de cult, în stațiunile turistice și în zonele de agrement.

Pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului, peste 1.260 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile de acces către zonele unde au loc manifestări publice sau către stațiunile turistice. Aceștia vor acționa cu peste 300 de aparate radar în întreaga țară, inclusiv cu echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

Distribuie prietenilor

De asemenea, polițiștii de la transporturi vor patrula în 289 de trenuri de călători, în 265 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 24 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În această perioadă, sunt preconizate a se desfășura 47 de manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare, în 22 de judeţe şi în Capitală. La acestea se estimează participarea a peste 74.000 de persoane.

Polițiștii recomandă cetățenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori să sune la 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.

AMPress