• Home
  • Știri
  • Petiție pentru demiterea ministrului Educației. Ce spune Cîmpeanu

Petiție pentru demiterea ministrului Educației. Ce spune Cîmpeanu

cimpeanu 1

După ce 100 de intelectuali i-au cerut lui Sorin Cîmpeanu modificarea radicală a proiectelor legilor educației, acum mai mulți profesori îi cer președintelui Klaus Iohannis demiterea ministrului Educației și retragerea proiectului, printr-o petiție publică Declic care a adunat peste 26.000 de semnături.
Sorin Cîmpeanu a spus la Digi24 că oamenii au dreptul să facă petiții, dar lasă să înțeleagă că solicitarea privind demiterea sa este un demers politic.

„Orice petiţie este un drept cetăţenesc, constituţional, ce trebuie să fie respectat. Cetăţenii au dreptul să facă aceste petiţii, pe orice temă. Au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături. Deci este un drept pe care îl au şi este foarte bine să fie exercitat”, a spus Cîmpeanu, potrivit digi24.ro.

„Eu am datoria să explic ce se întâmplă cu privire la aceste proiecte de legi ale Educaţiei. În momentul de faţă, centralizăm multe mii de amendamente. Au fost propuneri foarte bune, rezultate pe parcursul celor 43 de zile de dezbatere şi pe parcursul celor peste 75 de întâlniri. Astăzi voi anunţa un stadiu intermediar al preluării acestor propuneri, multe dintre ele constructive, care fac din proiectele legilor educaţiei lansate în dezbatere proiecte şi mai bune, ce vor fi înaintate Parlamentului”, a adăugat el.

Mai mult aici

Parteneri