Piatră naturală – avantaje și idei de amenajare pentru casa ta

A45.ThedaMar@ampress.ro@piatra naturala 1

Există numeroase motive pentru care acasă e locul în care te simți cel mai bine, la fel cum există numeroase modalități de a-ți amenaja propria locuință. Pornind de la aceste două idei, specialiștii consideră că o casă amenajată conform propriilor dorințe contribuie enorm la senzația de confort și liniște.

Din acest motiv, există o serie de elemente pe care cei care se ocupă de design interior le recomandă tuturor celor care își doresc să pornească un amplu proiect de amenajare. Printre acestea se numără piatra naturala – un material versatil ce poate aduce un plus valoare locuinței tale. Iată câteva idei pe care le poți pune și tu în aplicare:

Mobilierul din baie

Dacă vrei să investești într-o baie frumoasă, dar și calitativă, ai putea să ai în vedere mobilierul realizat din piatră naturală. Foarte bine își găsesc locul în acest context, materiale precum: marmura, ardezia, piatra de râu și granitul.

Placarea șemineului

Dacă urmează să te muți la casă și încă ai dubii în ceea ce privește construirea unui șemineu, atunci ai ajuns în locul potrivit. Cele mai frumoase proiecte de amenajări conțin și un astfel de element, asociat de cele mai multe ori chiar cu piesa centrală din living. Plachează-l cu plăci din piatră naturală și te vei bucura o viață întreagă de căldura pe care o emană în serile lungi din sezonul rece.

Placarea coloanelor

Dacă îți construiești casa de la 0, e clar că vei avea libertatea de a o structura fix așa cum îți dorești. Pe de altă parte, dacă urmează să achiziționezi o casă deja construită, va trebui să ai în vedere că în unele spații vei întâlni și coloane. Construite, în general, cu scop structural, acestea pot aduce un aer elegant oricărei încăperi dacă alegi să le îmbraci cu plăci din piatră naturală.

Placarea blatului de bucătărie

Pentru că principala calitate a pietrei naturale este rezistența, în majoritatea proiectelor de amenajare vei întâlni blaturi de bucătărie realizate din marmură sau granit.

A45.ThedaMar@ampress.ro@piatra naturala 2

Avantajele pietrei naturale

Indiferent de model, piatra naturală se remarcă printr-o eleganță aparte, dar are și multe alte avantaje. De altfel, designerii din întreaga lume introduc aspecte naturale în proiectele lor de amenajare, deoarece vin la pachet cu numeroase calități. Iată care sunt principalele avantaje ale pietrei naturale:

  • Durabilitate – piatra naturală este, de departe, cel mai rezistent material în ceea ce privește designul interior și exterior;
  • Material atemporal – nu se demodează, fiind tot timpul în pas cu moda;
  • Adaptabilitate – piatra naturală se poate combina ușor cu orice alte elemente, indiferent că optezi pentru placarea pardoselei și a pereților sau că ți-ai creionat diferite alte planuri de amenajare;
  • Aspect natural – făcând o legătură impresionată între interior și exterior;
  • Ușor de întreținut – tot ce trebuie să faci este să te asiguri că folosești produse de curățenie speciale, produse pe care, de altfel, le găsești în aproape orice magazin;
  • Texturi unice – un lucru interesant ce caracterizează orice placă de marmură, granit și travertin. De exemplu, venaturile întâlnite pe o placă de marmură nu le vei mai întâlni pe o altă placă.

Așadar, există numeroase moduri în care poți folosi piatra naturală în proiectul tău de amenajare, mai ales că o astfel de alegere vine la pachet cu numeroase avantaje. Tot ce trebuie să faci este să alegi modelul preferat pentru fiecare încăpere. Poate în bucătărie vrei să folosești granit, în timp ce în bucătărie preferi marmură, iar pe hol travertinul ori ardezia pe terasă. Opțiunile sunt nelimitate, iar avantajele sunt, de altfel, numeroase.

Parteneri