Pictori români, prinşi la furat ceasuri inteligente în Belgia

Trei români riscă să ajungă la închisoare pentru o serie de furturi comise într-un supermarket din Bruges (Belgia).

Doi dintre aceştia au fost depistaţi de poliţişti pe 24 iulie 2021 într-un vehicul în apropiere de un supermarket din Bruges.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat că doi dintre ei fuseseră implicaţi în două furturi care au avut loc în supermarket în aceeaşi zi.

Distribuie prietenilor

Potrivit procurorului de caz, Adrian M., în vârstă de 27 de ani, şi Sergiu A., în vârstă de 22 de ani, aveau în buzunare bunurile furate. Complice a fost şi un alt compatriot al acestora, Marius-Ioan T., în vârstă de 43 de ani. El plecase deja când Poliţia a percheziţionat maşina şi pe cei doi români.

Conform adevarul.ro, investigaţiile ulterioare au arătat că cei trei pictori români comiseseră mai multe furturi în diferite magazine din Bruges pe 10 şi 17 iulie, sustrăgând în principal ceasuri inteligente.
Românii au fost ţinuţi în arest preventiv timp de patru luni şi au fost în cele din urmă eliberaţi pe cauţiune.

Marţi, 21 decembrie, Parchetul din Bruges a cerut pedepse cu închisoarea de câte un an, cu executare efectivă, pentru fiecare din pictorii români suspectaţi de furt. Avocatul acestora a solicitat aplicarea unor pedepse cu suspendare, explicând că românii nu fac parte dintr-o bandă profesionistă de hoţi.

„Ei sunt pictori. Fac lucrări pentru o firmă de pictură din Bruxelles”, a spus avocatul apărării. Magistraţii belgieni vor pronunţa o decizie în acest caz pe 18 ianuarie 2022.