![Ce îngeri protejează fiecare zodie și ce daruri divine oferă nativilor! Descoperă cine te veghează! 1 horoscop mai 1](https://ampress.ro/wp-content/uploads/2023/10/horoscop-mai-1-417x350.jpg)
Pietrele la rinichi, simptome și metode de a scăpa – fără operație – de ele
Litiaza renală apare prin precipitarea sărurilor şi mineralelor din urină, la nivelul căii urinare , şi dezvoltarea unor structuri solide, dure. Calculii pot avea dimensiuni ce variază de la câţiva milimetri, până la câţiva centimetri. Aceştia pot migra de-a lungul tractului urinar (ureter, vezică şi uretră), afectând eliminarea urinii.
Simptomele determinate de litiaza urinară depind de numeroşi factori, în prim plan fiind localizarea calculilor. „Astfel, calculii renali neobstructivi provoacă dureri lombare surde, hematurie determinată sau accentuată de efort.
Calculii renali obstructivi sau cei ureterali determină apariţia colicii renale: dureri lombare severe cu iradiere descendentă anterioară spre organele genitale externe, urinare frecventă, usturimi micţionale”, afimă Conf Dr. Dragoş Georgescu, Medic Primar Urolog, pentru Ce se întâmplă, doctore?!
Alte simptome pot include: hematuria (sânge în urină), greaţă, vărsături etc. Asocierea infecţiei urinare se manifestă prin frisoane, febră, urină tulbure sau urină urât mirositoare, pierderea poftei de mâncare.
În tratamentul calculilor renali, se pot folosi plante cu acţiune diuretică, antiseptică, antiinflamatoare şi antispastică la nivelul căilor urinare. Astfel, măceşul are rol antiinflamator, diuretic şi de dizolvare a calculilor, mesteacănul este foarte eficient în eliminarea apei şi excesului de acid uric, iar urzica moartă şi coada-calului sunt bune diuretice. Este indicată folosirea acestor plante în amestec, sub formă de infuzie sau de decoct, într-o cantitate de trei-patru căni pe zi. Un alt amestec ce favorizează eliminarea calculilor urinari este cel din seminţe de anason, seminţe de pătrunjel, traista-ciobanului, frunze de strugurii-ursului, rădăcini de leuştean, rădăcini de păpădie, troscot şi din rădăcini de pir, scrie adevărul.ro.
Împotriva pietrelor la rinichi, o pacientă recomandă ceaiul din rădăcină de pătrunjel, cu care a reuşit să scape de dureri încă de la prima ceaşcă administrată, scrie topremediinaturiste.ro.
Iată şi reţeta miraculoasei licori:
Mod de preparare
Se pune la fiert pe foc mic, cu capac, 1 litru de apă în care se adaugă 250 g rădăcină de pătrunjel curăţată şi tocată mărunt sau dată pe răzătoare. Când fiertura scade la o cană, se strecoară lichidul şi se împarte în 3 ceşcuţe.
Mod de administrare:
O ceşcuţă de lichid se ia dimineaţa, pe stomacul gol, a doua ceşcuţă se ia după-amiaza şi a treia seara, tot pe stomacul gol.
În timpul zilei nu se mănâncă absolut nimic. Până a doua zi, piatra se transformă în nisip şi se poate vedea cum se depune în urina adunată într-un vas”
Tot tratamentul durează o zi. În cazul pacientei, durerile au încetat de la prima ceaşcă