Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus

 

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, dar câinii par să nu fie vulnerabili la el, potrivit unui studiu publicat miercuri ce a determinat deja Organizația Mondială a Sănătății să spună că va cerceta cu mai mare atenție transmiterea Sars-Cov-2 de la oameni la animalele de companie, transmite Reuters.

Studiul, publicat pe site-ul publicației Science, arată că și dihorii se pot infecta cu coronavirus. Câinii, găinile, porcii și gâștele probabil că nu pot lua coronavirusul, spun cercetătorii.

Distribuie prietenilor

Studiul a fost făcut pentru a identifica ce animale sunt vulnerabile la virus pentru a putea fi folosite la testarea vaccinurilor experimentale. Se crede că Sars-Cov-2 a ajuns la oameni de la lilieci. În afară de câteva infecții la pisici și câini, nu au existat dovezi clare că animalele de companie pot fi purtătoare ale virusului.

Amintim că un tigru (felină, ca și pisicile) de la grădina zoologică Bronx din New York, care avea o tuse seacă după ce fusese în contact cu un îngrijitor infectat, a fost testat duminică pozitiv la coronavirus.

Noul studiu, bazat pe cercetări făcute în China în ianuarie și februarie, arată că pisicile și dihorii sunt foarte sensibile la virus, ele devenind infectate după ce în laborator le-au fost introduse particule virale în nas. De asemenea, studiul a descoperit că pisicile se pot infecta una pe alta prin particule respiratorii.

Sursahttp://HotNews.ro