Plănuiești să pleci la studii în străinătate? Iată cum îți poți muta lucrurile simplu și ușor

Să te muți dintr-o țară în alta nu este deloc un lucru ușor, însă nici imposibil. Visul tău este să studiezi în străinătate și deja ți-au pus pe foaie toate probleme pe care urmează să le întâmpini? Nu știi cum o să-ți încapă în bagaj tot ce ai nevoie? Nici nu trebuie. Iată ce trebuie să știi atunci când îți dorești să trimiți colete în străinătate.

 

Tips & Tricks atunci când trimiți colete internaționale

  1. Îți faci griji în legătură cu lucrurile pe care le trimiți în colet? Alege o firmă care îți pune la dispoziție posibilitatea de a monitoriza coletul. Poți vedea astfel în timp real unde este pachetul tău, cât timp  a petrecut în depozit și când se estimează că ar putea ajunge la destinație.
  2. Poți face economii substanțiale dacă trimiți un singur colet cu toate lucrurile pe care vrei să le muți. De cele mai multe ori ai posibilitatea de a negocia tariful dacă este un pachet mare. 
  3. Caută să împachetezi totul pe modelul space-saving. Găsești tutoriale pe YouTube care te învață trucuri inedite. O să te ajute foarte mult, mai ales dacă ai multe faine de transportat.
Distribuie prietenilor

Ce să nu pui în colet. Lucruri interzise

 

Probabil îți dorești să iei cu tine absolut tot ce ai în acest moment acasă, însă transportul internațional are câteva reguli foarte bine definite. După ce ți-ai făcut o idee despre tot ce îți dorești să transporți, alege un curier internațional care să corespundă necesităților tale. Vizitează site-ul pttexpress.ro  pentru a avea parte de servicii de calitate și prețuri avantajoase. În linii mari, iată ce poți pune în colet sau în ce cazuri trebuie să discuți cu firma care livrează.

 

  1. Alcool, tutun și țigări. Nu este imposibil să transporți aceste lucruri, însă este nevoie de o autorizație specială și plata tuturor acizelor. Aceasta decizie este luată pentru a evita comerțul ilegal. Un colet cu astfel de produse este semnalat special cu tichete și are timbre sau bonuri fiscale diferite. Există multe firme care refuză astfel de livrări.
  2. Verifică dacă firma cu care urmează să trimiți coletul acceptă medicamente. Transportul de medicamente este ilegal, însă dacă sunt eliberate cu prescripție medicală lucrurile sunt mai simple. Cel mai probabil o să fie nevoie să oferi explicații suplimentare. Cu toate acestea, fiecare serviciu de curierat poate decide dacă face un astfel de transport sau nu.
  3. Animalele nu pot fi transportate cu orice firmă de curierat. Este nevoie de autorizări speciale. Condițiile sunt unele diferite și variază în funcție de mai mulți factori. Bineînțeles că animalul are nevoie și de toate actele în regulă. Și în acest caz trebuie discutat cu firma pentru a stabili exact fiecare detaliu.

 

În concluzie, dacă îți dorești să te muți din țară și să trimiți pachete în străinătate trebuie să apelezi la o firmă care să se muleze pe necesitățile tale. Verifică facilitățile pe care le oferă și lucrurile pe care nu le transportă, sau le transportă doar în anumite condiții.

 

Sursa foto: pexels.com