• Home
  • Știri
  • Planul diabolic al lui Dragnea și mesajul codificat ce va fi transmis la TV

Planul diabolic al lui Dragnea și mesajul codificat ce va fi transmis la TV

dragnea tariceanu 1

Consultanul politic Cozmin Gușă a explicat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, motivele pentru care Liviu Dragnea va face sau nu anunțul de a candida la prezidențiale. El mai spune că președintele PSD, daca va face anuțul, acesta nu va fi pentru popor ci pentru completul de cinci judecători.

Dragnea a promis că va face un anunț, după incheierea votului de la europarlamentare, cel mai probabil fiind vorba despre o posibila candidatură a sa, la președinție.

”Era planul inițial din mintea lui Liviu Dragnea de a-și anunța candidatura într-un post , numai că acest anunț de candidatură nu este o probă neaparat pentru liderul politic Liviu Dragnea, cu el ne-am lămurit de multă vreme, este o probă, în primul rând, pentru PSD care are de ales prin validarea sau nevalidarea anunțului de candidatură a lui Dragnea. Dacă este un partid sau dacă este o turmă, pentru că orice anunț de candidatură înseamnă, în primul rând, o propunere de încredere din partea colegilor, care apoi să fie trecută printr-un filtru de analiză în organizațiile județene și care să fie validate într-un congres, eventual în competiție cu altcineva. Nu știu, cu doamna Gabriela Firea, cu doamna Carmen Avram, de ce nu cu doamna Ecaterina Andronescu, că văd doar doamne care au scor acolo acum în PSD și care s-ar putea măsura și oricum îl întrec la notorietate și încredere publică pe Dragnea. Adevărata probă este a partidului, partid care deja a început să dea semnale”, a declarat consultantul politic.
”Am văzut poziționarea cel puțin a lui Marian Oprișan, care este publică, dar și poziționarea internă a multor lideri din PSD, care bineînțeles că sunt în dezacord și au transmis asta lui Liviu Dragnea, că nu ar fi de acord să își anunțe această candidatură, iar motivele sunt multiple. De aici, urmează inspirația lui Liviu Dragnea de azi, de mâine, de poimâine, pentru că nimeni nu îl poate opri în calitate de președinte al partidului să emită ceva, dar eu zic așa: dacă Dragnea persistă să își anunțe candidatura duminică seara în urma victoriei PSD, în acest mod neoficalizat, înseamnă că este naiv. Pentru că nici chiar pentru acei judecători de la Înalta Curte pentru care el va face anunțul, el face anunțul pentru cinci oameni, el nu face anunțul pentru popor, el face anunțul pentru cinci judecători din acel complet, de la Înalta Curte, care să aibă cumva un proces de conștiință duminică spre luni, în acea noapte, să spună. Nu așa se fac lucrurile, dacă s-ar gândi mai bine ar vedea că chiar li în fața acelor cinci judecători un anunț neofializat, care nu este sprijinit de partid, valorează 0. Nu mai puțin important este și poziționarea lui Călin Popescu Tăriceanu, partenul lui, care, de asemenea, atât la Realitatea în emisiunea lui Denise Rifai, cât și public, a exprimat faptul că duminică seara nu este loc de anunț de candidatură la prezidențiale, dându-i un mesaj. Adică, un refuz extrem de explicit și din partea lui Tăriceanu, partenului lui în afara PSD, în acest demers politic de majoriate”, a conchis Cozmin Gușă.

Mai mult pe EVZ.ro

Parteneri