AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ploi torențiale și vijelii în acest weekend. Vezi zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, două atenționări de cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 23

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei și al Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.
Notă: În restul teritoriului, după-amiaza și seara, vor fi intensificări ale vântului și averse izolate.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12 – 10 iunie, ora 21
Zone afectate: județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba
În județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În zilele următoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!