• Home
  • Știri
  • Ploile au făcut prăpăd în sud-vestul țării. ”Nu am văzut de când sunt așa ceva”

Ploile au făcut prăpăd în sud-vestul țării. ”Nu am văzut de când sunt așa ceva”

ploi abundente

În sud-vestul țării mai multe localități sunt de vineri sub cod roșu de inundații. O sută de oameni au rămas izolați după ce un pod a căzut între localitățile Goiești și Mălăești din Dolj. Cu toate acestea, oamenii nu au vrut să fie evacuați.

În Mehedinți, un drum județean a fost închis traficului ore bune, după ce a fost acoperit de puhoaie, notează stirileprotv.ro.

La Cearâng, în Mehedinți, un râu s-a umflat atât de mult încât a inundat un drum județean pe o distanță de câteva zeci de metri. Mai multe ore, drumul a fost închis.

Localnic: ”Am 65 de ani nu am văzut de când sunt așa ceva, de câte ori am trecut pe aici și nu am văzut așa ceva. Nu pot să ajung acasă, am și un nepoțel în mașină”.

Localnică: ”Nu se poate, le-a luat apa vite, animale, rulote, în ce dădeau la oi să mănânce – stânele sunt inundate – da – și în sat – nu am putut ajunge în sat, cum să ajungem – e apă – e apa trece, ajunsă la noi la prima casă, că stăm la prima casă”.

Și culturile agricole au fost acoperite de ape, iar oamenii au privit neputincioși cum munca lor dispare într-o clipă.

Localnic: ”Grâu, porumb, floare, de toate culturile – în sat nu am ajuns, că nu ne dă voie poliția, jandarmii, nu se poate ajunge în sat”.

În altă parte a județului Mehedinți, după nici o oră de ploaie, curțile oamenilor au fost acoperite de torenți.

Liviu Nistoran, șef SVSU Primăria Florești: ”De 25 de ani nu s-au mai întâmplat probleme de genul ăsta. A plouat foarte mult, de la ora 4 a plouat în cantitate foarte mare și toată apa de pe dealuri a venit, s-a adunat pe pârâu și n-a mai făcut față”.

Un prim bilanț arată că zeci de gospodării au fost inundate, iar în privința culturilor agricole daunele sunt încă necunoscute.

Mai mult aici

Parteneri