• Home
  • Știri
  • PNL a votat pentru asumarea răspunderii pe măsurile fiscale. Ciucă: Avem nevoie de bani să putem susține plata pensiilor și salariilor

PNL a votat pentru asumarea răspunderii pe măsurile fiscale. Ciucă: Avem nevoie de bani să putem susține plata pensiilor și salariilor

ciuca pnl

Liderii PNL au votat, luni, pentru asumarea răspunderii guvernului pe pachetul de măsuri fiscal-bugetare. Votul a fost dat după o ședință informală care a avut loc duminică în care mai mulți lideri PNL și-au aratat nemulțumirea față de realația cu partenerii de guvernare de la PSD. Unii lideri chiar au cerut ieșirea de la guvernare, potrivit unor surse politice.

„Votul de azi confirmă decizia pentru continuarea guvernării, pentru asigurarea stabilității țării, faptul că am discutat arată că suntem un partid viu”, a declarat, luni, președintele PNL, Nicolae Ciucă, potrivit digi24.ro.

„Am discutat cât se poate de onest toate aceste probleme. Avem nevoie ca prin aceste colectări la buget și reducerea cheltuielilor să putem asigura banii necesari pentru cofinanțarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a României. Avem nevoie de fonduri să putem să susținem plata pensiilor și a salariilor. Toate aceste măsuri nu trebuie să afecteze veniturile populației”, a spus Ciucă, referitor la nevoia de a face rost de bani la buget. Mai mulţi liberali au transmis duminică, în şedinţa partidului, că partidul nu va da un vot în alb pachetului de măsuri fiscale, fără să existe o discuţie înainte în coaliţie şi în Guvern şi să se cunoască toate măsurile pe care premierul Ciolacu le aduce în faţa Parlamentului. Potrivit unor surse liberale, în şedinţă s-a vorbit despre impactul acestor măsuri care afectează mediul privat și electoratul liberal.

Parteneri