AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Alina Gorghiu urmează să aibă o întâlnire cu ministrul italian al Justiției, pe tema fugarilor și a medierii

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că pe 10 şi 11 septembrie va avea loc o conferinţă informală a miniştrilor de Justiţie din statele membre ale Consiliului Europei, context în care va avea o întâlnire bilaterală cu omologul italian pentru a discuta mai profund nu numai pe tematica ‘fugarilor’, dar şi despre metode alternative de soluţionare a conflictelor.

“Medierea la ei funcţionează extraordinar de bine, noi nu am reuşit să o asimilăm ca metodă alternativă de soluţionare a conflictelor şi poate fi un alt capitol de discuţie în această bilaterală pe care o voi avea”, a spus Alina Gorghiu, la B1 Tv, potrivit Agerpres.

Ea arătat că, de la începutul anului până în august, aproape 600 de fugari au fost aduşi de statul român înapoi în ţară.

“E o frustrare la nivel public. Foarte mulţi mă întreabă, de când am preluat mandatul, şi în online, şi pe stradă, pe unde merg eu în ţară: ‘Doamna ministru, când îi aducem pe toţi acasă?’ E complicat să dau un răspuns, pentru că fiecare persoană, fiecare fugar, că e celebru sau mai puţin celebru, urmează anumite proceduri, dar da, actul de justiţie nu poate fi considerat împlinit dacă persoana condamnată nu execută pedeapsa. Sunt de la începutul anului 2023 până la începutul lunii august aproape 600 de fugari aduşi de statul român înapoi în ţară. Din Marea Britanie sunt cei mai mulţi, Spania pe locul doi şi Italia – 77 de fugari pe care am reuşit să-i aducem în această scurtă vreme înapoi în ţară”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!