PNL: „Dovada cea mai solidă că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în justiţie este o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, susţine că citarea fostului procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi la audieri în ziua în care ar trebui să se prezinte la Bruxelles pentru susţinerea nominalizării sale în funcţia de procuror şef al Parchetului European reprezintă dovada cea mai solidă că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în justiţie este o armă politică folosită de PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România.

„Citarea Laurei Codruţa Kovesi la audieri, pentru a fi pusă sub învinuire, chiar în ziua în care urmează să se prezinte la Bruxelles pentru susţinerea nominalizării sale la funcţia de Procuror şef al Parchetului European este absolut scandaloasă. Această citare reprezintă dovada cea mai puternică până în acest moment că Secţia specială de anchetare a judecătorilor şi procurorilor este o armă politică folosită de infractorii din PSD şi ALDE împotriva Justiţiei din România. (…) Iată, secţia specială de anchetare a magistraţilor este un instrument de atac politic împotriva magistraţilor şi procurorilor care deranjează interesele infractorilor din PSD şi ALDE. Nu vorbim aici doar de Laura Codruţa Kovesi, ci de orice magistrat care deranjează interesele unor infractori politici”, a scris Dancă, miercuri, pe Facebook.

El aminteşte că PNL a sesizat CCR şi Comisia de la Veneţia împotriva înfiinţării acestui „organ politic de anchetă penală în Justiţie” şi Comisia le-a dat dreptate, dar PSD a înfiinţat această armă de intimidare.

Distribuie prietenilor

Ionel Dancă precizează că PNL va continua să sprijine candidatura Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul European.

Cireşte mai mulr pe Agerpres