• Home
  • Știri
  • PNL se dezice de revolta de la Satu Mare unde liberalii au rupt coaliția cu UDMR

PNL se dezice de revolta de la Satu Mare unde liberalii au rupt coaliția cu UDMR

Partidul Național Liberal se dezice de conflictul de la Satu Mare dintre organizațiile județene ale PNL și UDMR. Președintele liberal al organizației a anunțat marți că a decis ruperea coaliției de guvernare locală.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat la Digi24 că structura de conducere a partidului nu a fost informată și că funcționarea coaliției la nivel central nu va fi afectată de aceste conflicte.

„Structura centrală de conducere a PNL nu a fost solicitată să aprobe și nici nu a fost informată. Este o decizie individuală a conducerii PNL Satu Mare și în general nu intervenim în politicile locale și județene. Înțelegem din presă că UDMR își dorește a face loc Partidului Social Democrat și organizația noastră a decis retragerea din această structură. Nu există în momentul de față o poziționare în raport cu ce s-a întamplat acolo, probabil domnul Cozma va informa și va explica situația, dar vă pot asigura că funcționarea și parcursul coaliției guvernamentale nici nu este afectată de acest caz și cu siguranță nu este influențată de ce se întâmplă în plan local”, a declarat Ionuț Stroe, potrivit digi24.ro.

Conducerea PNL Satu Mare a decis ruperea alianței de guvernare locală, marți, într-o ședință a Biroului Politic Județean. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de președintele filialei Adrian Cozma. Într-o intervenție telefonică la Digi24, liderul PNL și președintele UDMR Satu Mare, Csaba Pataki, au avut un schimb de replici.

Mai mult aici

Parteneri