Polițiști români, misiune în Franța, la Paris

 

În perioada 12 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019, 20 de polițiști români vor participa la activități de cooperare poliținească, în calitate de specialiști suport operativ în Paris, Franța, informează un comunicat al Poliției Române.

„Scopul misiunii este acela de a acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor de resort franceze în asigurarea securităţii zonelor cu afluenţă turistică sezonieră unde se pot săvârşi fapte de natură infracţională/antisocială.
Polițiștii români vor participa alături de polițiștii francezi la activităţi de patrulare şi misiuni de siguranţă publică, în uniformă, în diferite zone ale capitalei Franței, pentru prevenirea infracţionalității stradale și a faptelor antisociale”, arată comunicatul citat.

Distribuie prietenilor

De asemenea, vor sprijini verificările efectuate de serviciile de poliţie franceze în stabilirea identităţii persoanelor implicate în comiterea de fapte de natură infracţională, depistate cu ocazia desfăşurării activităţilor de patrulare.

În misiunea din Franța s-au deplasat poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliţie judeţene Arad, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Harghita, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Tulcea și Vâlcea, instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative şi a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea.

Acţiunile se desfăşoară la solicitarea partenerilor din Franța, ca urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a Aranjamentului administrativ dintre Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministrul de Interne din Republica Franceză privind consolidarea cooperării polițienești operative.

AMPress