AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Poluare extremă marți dimineață în București. Cele mai afectate cartiere

Foto: Bogdan Anghel / Dreamstime.com

 

Poluare extremă luni noapte și marți dimineață în București. Pentru particulele PM 2,5, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului – Airly.org – a înregistrat valori instant de până la 9 ori mai mari față de valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru media zilnică. Și pentru PM10 au fost înregistrate valori de 2-3 ori mai mari în oraș și la periferie, notează hotnews.ro.

Valorile au început să crească de la 7 seara și au atins maximul la ora 23.00, apoi au mai scăzut spre dimineață, însă la ora 9.00-10.00 au început din nou să crească și se găseau la cote extreme. Valori ridicate au fost înregistrate atât la periferie cât și în zona centrală.

Depășirile au fost înregistrate și de rețeaua națională de monitorizare a calității aerului, o parte din stații fiind colorate în violet, ceea ce înseamnă ”extrem de rău”. Cele mai mari depășiri au fost înregistrate în Sectoarele 1 și 2, În Bucureștii Noi și Colentina, dar și în localitățile din vecinătate – Mogoșoaia, Voluntari, Otopeni, Bragadiru, etc.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!