AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Stănescu: Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică. Nu avem nicio emoție cu privire la desemnarea lui Marcel Ciolacu, premier

 

PSD nu are nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca permier, a declarat secretarul general al partidului, Paul Stănescu, care spune alternativa la rotație este intrarea în „criză politică”.

„Ultima obsesie născută în spațiul public – dacă se va face sau nu rotația – riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice. Iar românii și mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat”, a declarat Stănescu, potrivit b1tv.ro.

„Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil”, a continuat el.

Social-democratul a a tras atenția că „toți vecinii noștri au probleme mari”.

„România este văzută acum ca un pilon de stabilitate regională, când toți vecinii noștri au probleme mari: în Ucraina este război, în Republica Moldova premierul și-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE. Un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forțele antidemocratice care stau la pândă”, a adăugat Paul Stănescu.
PSD lucrează „la un program de guvernare optimizat”.

„Lucrăm la un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine în ultimul an, dar și pe corectarea unor erori, și cel mai important este faptul că avem destulă treabă până la rotație, care se va întâmpla abia peste câteva luni bune”, a precizat secretarul general al PSD.

Paul Stănescu s-a arătat convins că PNL „este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat”.

„Noi avem intenția și voința de a asigura României o guvernare stabilă cel puțin pe termen mediu. Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe”, a afirmat Paul Stănescu.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!