Ponta anunță suspendarea lui Sorin Cîmpeanu și a lui Daniel Constantin, fondatori ai Pro România

Victor Ponta a anunțat marți seară, într-un comunicat de presă, că prim-vicepreședinții Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, precum și vicepreședinții Mircea Banias și Emilia Meiroșu, au fost suspendați din partid printr-o decizie luată luni de Biroul Executiv al formațiunii pentru că ”au acționat în afara deciziilor luate în interiorul partidului și au votat pentru învestirea Guvernului Orban”.

Biroul Executiv al formațiunii este format din trei persoane: Victor Ponta (președinte), Nicolae Bănicioiu (prim-vicepreședinte) și Ion Mocioalcă (secretar general).

Comunicatul de presă transmis de Pro România:

Distribuie prietenilor

PRO România a decis sancționarea deputaților care au votat Guvernul Orban

Biroul Executiv al PRO România a decis luni, 4 noiembrie a.c., ca toți deputații care au acționat în afara deciziilor luate în interiorul partidului și au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie revocați din funcțiile de coordonatori județeni și să li se retragă sprijinul politic pentru toate funcțiile pe care le dețin în cadrul Parlamentului.

De asemenea, vicepreședinții și prim-vicepreședinții care sunt în această situație vor fi suspendați din partid.

Integritatea morală este una dintre valorile pe care toți membrii PRO România trebuie să și le însușească, deoarece acest partid a fost gândit ca o alternativă serioasă și credibilă la metehnele vechii clase politice.

Din aceste considerente, decizia de sancționare a celor șapte deputați vine ca o consecință firească a pierderii încrederii cu care au fost învestiți de către toți colegii noștri.

PRO România va rămâne în opoziție și va continua să își respecte electoratul prin susținerea politicilor și valorilor de centru stânga europene.

Șapte parlamentari Pro România au votat luni, în Parlament, învestirea Guvernului Orban: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Emilia Meiroșu, Mircea Banias, Georgian Pop, Damian Florea și Liviu Ioan Balint.

În această dimineață, Mihai Tudose, acuzat de Victor Ponta că ar fi negociat cu PNL pentru susținerea guvernului Orban, i-a cerut printr-o postare pe Facebook acestuia să demisioneze de la șefia partidului.

Tudose a subliniat că Ponta a negociat doar în nume propriu, fără să aibă o decizie a forurilor de conducere ale partidului, transmite g4media.ro.

Negocierile lui Ponta cu Viorica Dăncilă au fost construirea unei majorităţi PSD – Pro România și ALDE, formând un nou guvern, dar planul a eșuat. Conform unor surse ale AMPress, pasul doi pentru Ponta era preluarea guvernului după eșecul previzibil la prezidențiale al demisei, numai că în PSD este un curent puternic anti-Ponta. Pro România va trece o parte la PNL și o parte la PSD, conform unor anticipări făcute din interior.