Porcării televizate, Nicușor contra Predoiu, prin interpuși

lucian-avramescuÎn București se bat două partide – PSD și PNL. Candidatul PSD este Gabriela Firea, ziarist. Candidatul PNL este avocatul Cătălin Predoiu. Nu-l știu decât din puținele discuții pe care le-am avut cu fiul meu, avocat și el. E un om, acest Predoiu,  onest, citit, capabil să  ducă la bun sfârșit proiecte nedependente de mafie. Așa o fi. Gabi Firea a fost o bună realizatoare de emisiuni. Scrie și versuri. Și ea e o femeie citită. Are în spate mult sprijin, văzut și nevăzut. Are în spate mașinăria exersată electoral a PSD. Predoiu duce în spate blestemul de a fi avut atingere cu Băsescu și ce atinge Băsescu poartă în veci un miros greu. Îl atacă din interior domnul Pleașcă, liberal, una din hahalerele suite în politică pe reverul momoriei tatălui lui.

Am văzut, în astă seară, două emisiuni la aceeași televiziune, zisă obiectivă și de dreapta. Alin Teodorescu, pe care-l știu, un abil mânuitor de de toate, a suit-o pe Firea câștigătoare ca pe Iliescu în duminica orbului. Moderatorul l-a lăudat constant și i-a aplaudat inteligența de a discerne binele de rău, adevărul de neadevăr. Alin i-a făcut statuie Gabrielei Firea, cum era firesc. Nefirească a fost atitudinea moderatorului Rareș Bogdan, care a mângâiat cu tandrețe statuia pe care abil o suia pe soclu sociologul de stânga, dar ”independent”, Alin Teodorescu. A venit rândul, pe același scaun, să se producă de astă data Cătălin Predoiu. Nu l-am auzit până acum vorbind. Nu am reușit să-l aud nici acum. N-a apucat, decât cu greu, cu mare greutate, să scoată un diftong, fiindcă n-a fost lăsat. Moderatorul recunoaște, nu știu cum i-a scăpat, că reprezentantul PNL, are conform sondajului ultim pe care-l avea în față, 24 la sută din opțiuni, sub Firea care ar avea 35 și mult peste Nicușor Dan care ar avea 12. Dar bine ar fi să se retragă Predoiu, nu Nicușor, ca să câștige nu știu cine prin ricoșeu, la sectoare. Dumnezeule! A vorbit, nonstop,  moderatorul. L-a intrerupt pe invitat, prefăcându-se că-i e prieten, de câte ori începea o propoziție, l-a admonestat că nu e mai combativ, tăindu-i dreptul de a fi combativ. Fariseism cât cuprinde.

Alin Teodorescu a spus un singur adevăr în seara asta. Că nu mai avem presă. Nu, nu mai avem. Cine va câștiga Capitala? Firea sau Predoiu. În ce mă privește, fiindcă mi-e lene să  plec la București, poate câștiga oricare și pot pierde amândoi. Nu votez, cred că prima oară după 89, nu atât din lehamite, cât din lene.