Bătălia României pentru Olguţa

Credeam că episodul sinistru “toţi banii României în mâna amantei preşedintelui” s-a isprăvit în momentul în care Elena Udrea, promovată şefă peste Ministerul Dezvoltării Patriei, cam aşa se cheamă, a fost trimisă la puşcărie. Respectiva, cu conturile uriaşe cu tot, se află autotransferată într-o ţară cu ambiguităţi de democraţie, unde ba e închisă, ba e deschisă (colaborării), cum a fost mereu.

Azi România consumă, în cea mai ridicolă bătălie, asalturile pentru ca o tipă, trecută de la PRM la PSD, Lia Olguţa să fie preşedintele dezvoltării patriei. Un poet, care putea să fie între cei aleşi pentru premiul naţional Eminescu, dar e apolitic, oltean din Craiova, îmi spune, citez: “Tipa asta e cel mai mare jeg politic, iar faptul că eu am promovat-o în presă, meserie pe care a abuzat-o, e ceea ce-mi reproşez. Cum să dai banii României acestei individe? Ce o califică pentru aşa ceva? Ruşine, ruşine, ruşine…” Dacă nu-l opream spunea asta la infinit. Poeţii se enervează cu vorbe care-şi caută rima.

Dacă este vorba de Lia Olguţa Vasilescu, ea nu este amanta lui Iohannis, că altfel o punea ce a propus-o Dragnea. Despre preşedinte se zice că n-ar avea amante, iubindu-şi apăsat doar consoarta luată prin cununie la Sibiu. Lia Olguţa, trecută de sub oblăduirea cioclopedică a lui Vadim, la cârma PSD (se zice că dacă lui Dragnea îi e frică de ceva, acel ceva poartă respectivul nume de alint), este o minionă guralivă, rea ca dracu de rea ce e, cum zice românul cu năduf, pricepută în intrigi, cu defectul de a sta desfăcută de tot la picioare în prezidii, cum am văzut-o într-o poză de colecţie neagră şi umoristică.

Distribuie prietenilor

România are o problemă. Bătălie nu e cea de la Posada, cu pietroaie în cap. E o bătălie mai rea şi mai pe viaţă şi mai pe moarte pentru bugetul dezvoltării care trebuie musai să intre în corsetul şi priceperile, învelite în fistic de moralitate, ale doamnei Lia PSDragnea. Iohannis nu vrea.

Chiriţa asta de Craiova arată – când tace! – încă bine. Sasul are însă fixismele lui  schimbătoare, fiindcă i-a mai iscălit de vreo două ori în carnet nota de trecere. De ce o gratulează acum cu un refuz şi nu se mai pretează la un rând de jurăminte televizate pe Biblie şi Constituţie? Nu-i frumos şi nu-i cavalereşte!

Eu cred că domnul Iohannis este un ticălos, nu în sensul de om frumos, din greaca veche. Dacă a mers de două ori, mai putea face o sforţare de iscălitură şi pentru a treia. Lipsa lui de patriotism este evidentă atâta vreme cât bugetul NE-dezvoltării nu este dăruit mâinii delicat minione şi risipitoare a Liei.

Lucian Avramescu

P.S.
Redevenind serios, din nota mea pamfletară, i-aş spune domnului Iohannis să fie preşedinte de ţară şi nu chibiţ de intrigi. Lia asta şi mai cum o cheamă nu se potriveşte pentru cel mai important minister patriotic. Cel mai important minister al dezvoltării unei Românii care stă pe loc de 30 de ani nu poate fi dat pe mâna acestei fiinţe. De ce? Nu pentru că e peremist-pesedistă şi liber schimbistă şi nu face parte dn partidul mort acum al liberalilor, nu pentru vina de a nu se fi dus cu buletinul în dinţi şi cazierul la Cotroceni, ci pentru că n-are înălţime morală pentru a face faţă unei îndeletniciri patriotice de anvergură.
Am avut Udrea la Dezvoltare, am avut toate hahalerele la dezvoltarea României care rugineşte pe şinele unei gări care nu mai e.

Domnule Iohannis, n-o mai da după copac şi spune ce ştim toţi. România moare de 30 de ani, iar tu, dacă nu vrei să lungeşti blestemul, fă-o fără giumbuşlucuri de politician de Dâmboviţa. Fii bărbat şi spune adevărul, dacă te dai nemincinos. Dacă nu cumva voi toţi, de la conducerea României, cu matale dimpreună, sunteţi variante de Lia.