AM Press Logo
Muzeul Pietrei

PPE nu mai vrea sa interzică mașinile pe benzină și motorină în UE. Manfred Weber: „A fost o greșeală”

Foto –  Profimedia Images
Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca, în negocierile din zilele următoare, să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie, prevăzută în pachetul emblematic de legi ecologice al UE, Green Deal, la scurt timp după ce Dreapta reconfigurată şi-a proclamat victoria în alegerile europene, potrivit Politico.eu, citat de antena3.ro.

În vizorul PPE este Interzicerea din 2035 a vânzării de autovehicule cu motoare cu combustie internă – un pilon central al planului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pe şoselele Europei, prevăzut în cadrul “Green Deal”.

Acesta a fost primul lucru menţionat de Manfred Weber, liderul Partidului Popular European (PPE), grupul de centru-dreapta, care a obţinut cele mai multe locuri în Parlamentul European, în urma alegerilor de duminică.

Este o situaţie complet diferită faţă de precedentele alegeri europene din 2019, când toţi liderii, cu excepţia extremei drepte, au mizat pe credibilitate ecologică, în timp ce activiştii pentru climă mărşăluiau în stradă.

Acum, planurile istorice ale UE de a limita încălzirea globală sunt atacate, după alegeri în care partidele de pe dreapta au crescut, în timp ce Verzii europeni s-au prăbuşit.

Peter Liese, liderul legislativ al PPE în domeniul climei, a declarat pentru POLITICO că rezultatele alegerilor au confirmat viziunea partidului său pentru un “Green Deal” mai puţin restrictiv.

Green Deal este planul istoric al UE de eliminare a poluării cu gaze cu efect de seră până în 2050.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!