• Home
  • Știri
  • Predicţiile lui Bill Gates pentru 2021, după ce în 2015 a anticipat pandemia Covid-19

Predicţiile lui Bill Gates pentru 2021, după ce în 2015 a anticipat pandemia Covid-19

Bill Gates 008 1

Bill Gates este considerat de mulţi un profet, după ce în 2015 a prevestit pandemia Covid-19. Miliardarul nu s-a ferit să facă predicţii despre noul an. Vestea bună este că 2021 nu poate fi cu mult mai rău decât 2020. Vestea rea este că noul coronavirus va rămâne cu noi şi în acest an şi poate ani de zile după aceea.

Mai mult de un milion şi jumătate de oameni au murit până acum din pricina unui virus care a pus America pe butuci încă din martie trecut, scrie theladders.com, potrivit adevarul.ro.

Şomajul a crescut la cote alarmante, la care s-au adăugat demonstraţiile din timpul verii ale mişcării Black Lives Matter şi circul alegerilor din noiembrie, suficient cât creierele americanilor să sfârâie.

Dar, aşa cum foarte mulţi au remarcat: se vede luminiţa de la capărul tunelului. Distanţarea fizică şi purtatul măştii rămân în picioare şi în 2021, însă vaccinul este aici şi curând – să sperăm – ne vom recăpăta vieţile: vom merge iar la serviciu, la prânz ne vom savura cafeaua în orele cele mai fericite şi, poate, seara, vom viziona un film.

Unii ar putea spune că, în actualul climat, aceste realităţi nu sunt posibile, dar probabil nu au citit ce are de zis fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Gates s-a făcut auzit pe tot parcursul pandemiei exprimându-şi nemulţumirea faţă de modul în care SUA a gestionat restricţiile, explicând că forţa de muncă de pe întreg mapamondul nu va mai funcţiona la fel după pandemie.

„Cred că oamenii vor merge mai puţin la birou. Se va ajunge chiar la folosirea în comun a birourilor unei companii în care are angajaţii vin în zile diferite la lucru”, spune Bill Gates.

Vom vedea dacă teoria lui Gates cu privire la ”revoluţia muncii de la domiciliu” se va menţine şi după pandemie. Între timp, miliardarul filantrop spune că anul 2020 nu a fost cu totul pierdut, ci foarte câştigat pentru ştiinţă.

„Când mă gândesc la ritmul progreselor ştiinţifice în 2020, sunt uimit”, a scris Gates pe blogul său „Gates Notes” în ultima decadă a anului trecut.

„Omenirea nu a făcut niciodată progrese mai mari în ceea ce priveşte cercetarea vreunei boli într-un singur an aşa cum a făcut cu COVID-19 în 2020. În circumstanţe normale, crearea unui vaccin poate dura 10 ani. De data aceasta, au fost create mai multe vaccinuri în mai puţin de un an. ”

Americanii au devenit mai buni în urma pandemiei

În aceeaşi postare, Gates vorbeşte pe lângă pericolele coronavirusului şi despre efectul pe care acesta l-a avut asupra vieţilor noastre, dar şi cum, ca societate, americanii au crescut şi au devenit mai buni în urma acestei experienţe.

Primul argument, spune Gates, sunt vaccinurile dezvoltate de multe firme farmaceutice, pe lângă serurile Pfizer-BioNTech şi Moderna. ”Cu atât de multe companii care au abordări diferite, au existat şanse mult mai mari ca unele să se dovedească sigure şi eficiente. Sunt deja două şi vor mai urma şi altele.”

Continuarea aici

Parteneri