• Home
  • Prima
  • Predoiu: Guvernul Orban nu va abroga prin OUG recursul compensatoriu.Vezi motivele

Predoiu: Guvernul Orban nu va abroga prin OUG recursul compensatoriu.Vezi motivele

dupa gratii 1

Cătălin Predoiu a anunțat joi într-o conferință de presă că guvernul nu va abroga prin OUG legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR.

„O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuţiile cu CEDO şi măsuri de extindere a capacităţii penitenciare, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent. În acelaşi timp, Guvernul şi-a asumat o obligaţie în cadrul negocierilor politice cu alte partide atunci când s-a obţinut votul de învestitură de a nu apela la Ordonanţe de Urgenţă în domeniul Justiţiei”, a mai spus Predoiu, potrivit Agerpres.

Predoiu a susținut că sunt trei motive pentru care legea recursului compensatoriu nu poate fi abrogată: vor urma condamnări de la CEDO, nu pot fi construite rapid pentenciare, iar legea penală mai favorabilă li se va aplica în continuare infractorilor.

Legea recursului compensatoriu a vărsat în stradă circa 20 000 de deţinuţi. Unii au comis rapid fapte similare celor care i-au dus după gratii: violuri, jafuri, crime.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri