• Home
  • Prima
  • Ludovic Orban: GUVERNUL VA ABROGA RECURSUL COMPENSATORIU ÎN ZILELE URMĂTOARE

Ludovic Orban: GUVERNUL VA ABROGA RECURSUL COMPENSATORIU ÎN ZILELE URMĂTOARE

orban ludovic 1

Guvernul îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pe abrogarea recursului compensatoriu, dar și pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor.

O confirmă premierul Ludovic Orban. Potrivit acestuia, dacă pensionarea magistraților nu e amânată, actul de justiție riscă să fie blocat:

„În ceea ce priveşte angajarea răspunderii pe domeniul Justiţiei, am cerut acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege pe care ar urma să ne angajăm răspunderea câteva elemente extrem de importante: prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor, prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederilor care cresc de la 2 la 4 ani vechimea necesară pentru intrarea în magistratură şi, de asemenea, prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii referitoare la trecerea de la completuri de 2 la completuri de 3. Toate aceste prevederi, în cazul în care nu vor fi prorogate, riscă să arunce în aer funcţionarea sistemului de justiţie. (…). În cazul în care Parlamentul nu votează proiectul de lege iniţiat de PNL privind abrogarea recursului compensatoriu vom include în proiectul de lege pe care ne vom angaja răspunderea şi abrogarea recursului compensatoriu”, a declarat Orban.

În ce privește abrogarea recursului compensatoriu, Guvernul anunță că își va asuma răspunderea, dacă Parlamentul nu modifică rapid legea.

Între timp, în regim de urgență, PSD a trecut pe ordinea de zi a ședinței de luni a Camerei Deputaților legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu.

Decizia a fost luată în Biroul Permanent condus de social-democratul Marcel Ciolacu.

Parlamentarii vor lua în discuție luni și alegerea primarilor în două tururi și impozitarea pensiilor speciale.

Mai mult pe EUROPA FM.ro

Parteneri