AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Prefectul județului Prahova, apel către managerii de spital și medicii de familie: „Situația devine disperată”

Prefectul Cristian Ionescu face un apel către managerii de spitale din județul Prahova și către medicii de familie să se implice cu toate resursele de care dispun pentru a veni în sprijinul personalului medical de la UPU și Spitalul Judetean Ploiești.

„Cele două unități medicale fac față cu greu numărului foarte mare de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, situaţia devine disperată în randul personalului medical, bolnavii sunt tot mai epuizați de la o zi la alta în așteptarea unui loc în spital.
Pacienții cu forme medii îngrijiți în prezent la Ploiești ar putea fi transferați în alte spitale, iar la rândul lor spitalele suport pot externa pacienții cu forme ușoare și preluați de medicii de familie, ceea ce ar însemna o șansă în plus pentru a salva o viață”, arată un comunicat transmis de Prefectura Prahova.

„Pacienții care nu depind de aparatura din secția ATI pot fi preluați sub supraveghere medicală și în alte spitale din județ. Acolo unde a existat înțelegere am văzut reacții rapide și le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că este un efort comun pentru a putea trece cu bine peste această perioadă extrem de complicată. Se poate mai multă implicare din partea managerilor de spitale, cu puțină voință și conștiință cred că se mai pot găsi soluții.
Nu ne putem permite intrarea în colaps a celor mai importante unități medicale ale județului. Solicit o mai mare implicare și din partea medicilor de familie, care pot reprezenta un suport important pentru colegii lor aflați în prima linie, prin consilierea și îngrijirea la domiciliu a pacienților cu forme ușoare ale bolii. Fiecare viață contează și nu avem timp de pierdut. Ducem o luptă contra cronometru și suntem obligați cu toții să dăm dovadă de umanitate, responsabilitate și solidaritate” – a declarat prefectul județului Prahova.

Conform raportării DSP Prahova, 708 paturi Covid-19 sunt ocupate, capacitatea spitalelor care îngrijesc pacienți Covid-19 fiind deja depășită. În secțiile ATI sunt ocupate toate paturile, din totalul de 26. Sunt raportate zilnic peste 850 de cazuri noi Covid-19, iar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18 decese.

În UPU, numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care așteaptă un loc în spitale trece de 30.

În județul Prahova sunt în total 27 de spitale: 17 spitale de stat dintre care 10 îngrijesc COVID și 10 spitale private dintre care 5 îngrijesc și COVID. Doar unul dintre cele 10 spitale private nu este in contract cu CAS și nu ar putea să-i fie decontate serviciile.

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!