• Home
  • Știri
  • Premierul Ciolacu exclude ca acordarea de vouchere de vacanţă bugetarilor să fie suspendată în 2024

Premierul Ciolacu exclude ca acordarea de vouchere de vacanţă bugetarilor să fie suspendată în 2024

vouchere vacanta

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că exclude varianta ca de anul viitor să fie suspendată acordarea voucherelor de vacanţă în sectorul bugetar.

„Exclud să eliminăm voucherele de vacanţă pentru la anul”, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de şedinţa de Guvern, conform stiri.tvr.ro.

Potrivit unor surse guvernamentale, pachetul de măsuri fiscale urmează să fie discutat săptămâna viitoare într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, care ar putea avea loc marţi.

Marţi, premierul Marcel Ciolacu a precizat că până la finele lunii septembrie Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare.

Premierul a mai precizat că pachetul nu va conţine măsuri de austeritate, dar a subliniat că nu pot să beneficieze de vouchere de vacanţă bugetarii care au salarii foarte mari. Astfel, ar urma să primească vouchere de vacanţă doar cei cu venituri nete mai mici de 8.000 de lei.

„Am aşteptat şi am vorbit despre aşa-spusa austeritate. Dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile şi nu-i nicio austeritate – şi explicând de fiecare dată că România a învăţat din fosta criză, când s-a făcut o greşeală majoră, tăind salariile la români – cu adevărat, unii care au totuşi salarii foarte mari, din punctul meu de vedere, în sistemul bugetar, nu pot să beneficieze şi de vouchere de vacanţă la fel ca şi cei aproape 1,6 de milioane de români care au salariul minim pe economie. Dar n-am văzut nimic de austeritate”, a declarat Ciolacu.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de jurnaliştii TVR, una din variantele pe care coaliția le ia în calcul pentru acoperirea deficitului bugetar ar fi ca angajaţii din sistemul public să nu mai primească vouchere de vacanţă anul viitor.

Parteneri