• Home
  • Știri
  • Premierul Ciolacu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei

Premierul Ciolacu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei

ciolacu 8

Premierul Marcel Ciolacu a transmis cele mai bune gânduri şi întreaga susţinere din partea României pentru recâştigarea păcii şi libertăţii, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Independenţei Ucrainei.

Redăm textul mesajului, publicat pe pagina de facebook a Guvernului:

„Pentru al doilea an consecutiv, Ucraina celebrează Ziua Independenței luptând pentru libertate și pentru dreptul legitim de a-și alege singură destinul. De un an și jumătate, poporul ucrainean rezistă cu mult curaj agresiunii ruse, susținut de puternica solidaritatea a comunității internaționale, iar România a avut și continuă să aibă o contribuție extrem de importantă.

La întâlnirea recentă avută cu omologul meu, Denys Shmyhal, precum și la reuniunea șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, la care a participat președintele Volodimir Zelenski, am reconfirmat sprijinul ferm al României pentru Ucraina. Vom fi alături de Ucraina și de poporul ucrainean până la victorie și restaurarea integrității teritoriale, dar și mai departe, în procesul de reconstrucție a țării.

Cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei, transmit vecinilor noștri ucraineni cele mai bune gânduri și întreaga susținere pentru recâștigarea păcii și libertății”.

Parteneri