Premierul Cioloș a acceptat demisia lui Petre Tobă din funcția de ministru al Afacerilor Interne

 

Prim-ministrul Dacian Cioloș a acceptat demisia lui Petre Tobă din funcția de ministru al Afacerilor Interne, potrivit unui comunicat al Guvernului. Până luni 5 septembrie, premierul va înainta președintelui Klaus Iohannis propunerea de înlocuire la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, se mai arată în comunicatul citat.
Petre Tobă a anunțat că a decis să își prezinte demisia din funcție pentru a evita implicarea MAI într-un scandal public în prag de alegeri.
„Am decis să-mi prezint demisia primului-ministru pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne într-un scandal public în prag de alegeri. Resping cu tărie acuzațiile aduse și sunt la dispoziția organelor de anchetă pentru clarificarea oricărei situații. Menționez că toate faptele prezentate sunt anterioare mandatului meu, iar procurorul de caz a avut acces la toate documentele necesare instrumentării cauzei, inclusiv la cele clasificate ‘secret de stat'”, afirmă Petre Tobă, într-o declarație transmisă Agerpres.
Joi, Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a cerut sesizarea președintelui Klaus Iohannis pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Petre Tobă, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI.

Aurelia Apostol, AMPress